Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Kjerringråd mot hodepine

 

Hvordan bli kvitt hodepine?

 

Hodepine er en av de aller mest vanlige plagene vi har. De fleste velger en enkel løsning i form av smertestillende tabletter som Ibux eller Paracet. Selv om dette fjerner hodepinen for de fleste så kommer den gjerne tilbake etter noen timer slik at prosessen må gjentas. Dessuten er noen plaget mer med hodepine enn andre slik at forbruket av smertestillende tabletter fort blir høyt. Av denne grunn søker mange etter kjerringråd for å forebygge og bli kvitt hodepine. Nedenfor følger noen forslag på gode kjerringråd mot hodepine. Du bør alltid kontakte lege dersom hodepinen er ekstra plagsomme enten i form av styrke og/ eller hyppighet. Det samme gjelder ved atypiske symptomer.

 

  • Drikk nok vann. Svært ofte skyldes hodepine at du er delvis dehydrert.
  • Vær forsiktig med alkohol, spesielt mørk drikk som rødvin og konjakk. Ikke bland flere forskjellige drikkevarer samme kveld. Vær også forsiktig med ost, kaffe, te og sjokolade.
  • Gå til fysioterapeut eller kiropraktor. Hodepine kan skyldes spenninger i nakken.
  • Stress ned og få jevn søvnrytme og nok søvn. En kjerringråd går ut på å ta en kort ettermiddagslur på 15 minutter hver dag.
  • Dersom du drikker kaffe regelmessig kan du få hodepine dersom du plutselig ikke får kaffe en dag. Dersom du f.eks. drikker kaffe hele uken på jobb bør du sørge for å drikke litt kaffe i helgen også for å unngå å få hodepine, eller bruk et enda bedre alternativ ved å slutte helt med kaffe.
  • - Sørg for å få daglig frisk luft i dagslys.

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.