Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Kjerringråd mot bihulebetennelse

 

Hvordan bli kvitt bihulebetennelse?

 

Det er normalt ikke nødvendig å få behandling med antibiotika ved mildere former for bihulebetennelse, men det kan likevel være fornuftig å kontakte lege for å få fastsette diagnosen samt få en vurdering av alvorlighetsgrad og om det likevel er nødvendig med antibiotika.

 

Bihulebetennelse finnes det mange kjerringråd mot og er noe som normalt man kan gjøre mye for å behandle selv uten legehjelp. Dette gjelder spesielt skylling av nesehulen, noe mange leger anbefaler å prøve før annen behandling. Nedenfor lister vi derfor opp noen gode kjerringråd som kan hjelpe deg.

 

Kjerringråd mot bihulebetennelse:

 

Det beste kjerringrådet mot bihulebetennelse er å sørge for en skikkelig skylling av nesehulen. Dette kan gjøres på flere måter:

  • Skyll nesehulen godt med saltvannsløsning. Du får kjøpt egen spray med saltvannsoppløsning på apoteket (Physiomer nesespray).
  • Skyll nesehulen med et nesehorn og saltvannsoppløsning. Dette gir deg en bedre gjennomskylling enn ved bruk av spray, men krever mer innsats og er en mer omstendelig handling. Saltvannsoppløsningen lager du selv ved hjelp av lunkent vann og vanlig bordsalt.
  • Bad i sjøen. Saltvannet i sjøen er perfekt for en gjennomskylling av bihulene. Spesielt når du hopper uti vannet fra en liten høyde og uten å holde deg foran nesen vil du automatisk få en grundig gjennomskylling av bihulene. Dette er selvsagt ikke like behagelig behandling på alle årstider, men husk at du ikke trenger å ligge lenge å fryse i vannet, det er selve hoppet som teller.
  • Ta en dampene varm dusj eller et varmt bad mens du puster mest mulig med nesen. Dampen vil hjelpe til å løsne opp snørr i bihulene og bidra til en mer naturlig skylleprosess.

Det finnes også mange andre gode kjerringråd mot bihulebetennelse:

  •  På apotek og i helsekost finner du et produkt som heter Fenu Max. Dette er et naturpreparat som inneholder bukkehorn og timian og skal hjelpe ved forkjølelse symptomer og også bihulebetennelse i følge nye og gamle kjerringråd.
  • Spis sunt og pass på å få nok D-vitaminer, C- vitaminer og mineraler.
  • Slutt med nesespray (Otrivin). Selv om dette kan hjelpe hvis du ikke har benyttet det tidligere, så er dette vanedannende over lang tid og kan da forverre en bihulebetennelse i stedet for lindre. Ikke forveksle dette med nesespray med saltvannsoppløsning som anbefales.
  • Fotsoneterapi, akupunktur og homeopati er også kjerringråd som går igjen i dennne sammenheng, og som en del anbefaler for dem med mer kroniske plager.
  • Unngå bruk av aircondition. Spesielt på ferieturer til dyden er det mange som får plager på grunn av dette. Det samme gjelder om sommeren dersom du kjører airconditionen på fullt.

 

Hvordan gjenkjenne bihulebetennelse?

 

En bihulebetennelse kan oppstå relativt raskt, ,en det er mest vanlig at det er noe som utvikler seg over lengre tid, noe om gjør det vanskeligere å kjenne igjen da det er fort å forveksle med andre ting slik som tannverk, forkjølelse og hodeverk.

 

Typisk for bihulebetennelse er hodeverk med en trykkende følelse i pannen, mellom øynene eller kinnbeinene. Gjerne en kombinasjon av flere av disse. Det kan også oppleves som nervesmerter i ansiktet eller forveksles med tannpine. Avhengig av alvorlighetsgrad kan det også oppstå generell sykdomsfølelse og feber, men ikke nødvendigvis.

 

Oppsøk alltid lege ved mistanke om alvorlig sykdom eller dersom det ikke hjelper med kjerringråd ved milde symptomer.


Copyrighted content. All Rights Reserved.