Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

5 drikker du kan lage hjemme for å kurere sykdom

 

Når man er syk er det ofte veldig strevsomt å dra til apoteket for å forhåpentligvis vinne en vidunderkur og det kan faktisk lønne seg å sjekke i kjøleskapet i stedet. Ofte har man vidunderkuren, eller hvertfall ingrediensene til å lage den, hjemme på kjøkkenet. Det er også mye billigere og bedre fordi man vet akkurat hva man får i seg. Her vil vi skrive om 5 drikker som man enten har eller kan enkelt lage hjemme.

 

Coca Cola - Omgangssyke


Man tviler kanskje på denne påstanden om at en sukkerholdig brus kan gjøre en person frisk, men Coca Cola har faktisk lenge blitt brukt mot omgangssyke. Drikken inneholder nemlig sukker, salt og bikarnonat som skal hjelpe mot en vondt mage. Mest av alt er denne drikken fin for barn som opplever lengre omgangsyke. Det er fordi de da trenger vann og kalorier for å kunne kjempe mot sykdommen og Coca Cola er en kaloririk drikk på grunn av et stort sukkerinnhold. Til vanlig vil man kanskje begrense sukkerdrikker til fredager men når det er sykdom i huset er det viktig å få i seg nok kalorier når apatitten er på bunn.  

 

Eple og chili smoothie - Forstoppelse

 

Plages man med en vondt forstoppelse og vil slippe å kjøpe dyr medisin på apoteket kan denne smoothien komme i redningen. Dette er en smoothie som også er fin å inkludere i sin ordinære diett på grunn at den inneholder så mange vitaminer. Om man har en smoothie maskin tar man i en halv banan, en liten chili, en halv pære, appelsin, mango eller appelsin og et halvt glass med eplejuice. Eplejuice gjør underverker mot forstoppelse, og chili hjelper for en god fordøyelse, til sammen gjør disse to en super jobb for å motarbeide forstoppelse.

 


 "Green Smoothies in a Glass" (CC BY 2.0) by wuestenigel
 

Whiskey, sitron og ingefær - Forkjølelse


Et shot med Whiskey, en god sprut med sitron, en skje med revet ingefær og litt honning er en fantastisk drikk mot forkjølelse. Vitamin C i sitronen er bra for immunforsvaret mens ingefær og honning renser en vondt hals. Den første ingrediensen kan være litt merkelig men den skal antagelig være som god som gull når det gjelder å dempe forkjølelsessymptomer. Dette er den typiske kuren i gamle western hvor Cowboyene helte alkohol på sår eller drakk for å minske smertene av skader.

 


"A Glass of Bourbon Whiskey" (CC BY-SA 2.0) by ctj71081

 

Tranebærsaft - Urinveisinfeksjon


Tranebærsaft er kanskje ikke noe man har hjemme men det finnes på nesten hver eneste nærbutikk. Svie når man går på do skjer om man får urinveisinfeksjon. Det hender på grunn av at ukjente bakterier har formet seg i urinveien. Det bruker som vanlig å gå helt over av seg selv, men de som har hatt denne vonde infeksjonen vet at man gjør hva som helst for å bli kvitt smerten fortest mulig. Tranebærsaft har et innhold av A-type proanthocyanidiner og det er veldig surt innhold som hjelper på å bekjempe infeksjonen innenfra. Drikken har også veldig høyt innhold av antioksidanter som hjelper med immunforsvaret. Har du urinveisinfeksjon eller får det enkelt lønner det seg å ha en ekstra kartong med denne drikken i kjøleskapet.

 

Vann - All sykdom


Denne sier seg litt selv, men det er veldig mange som glemmer å drikke vann når de er syke. Vann er kroppens måte å rense seg selv og det er ytterst nødvendig å holde seg hydrert når man er syk som frisk!


Copyrighted content. All Rights Reserved.