Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Kjerringråd for Sølvpuss

 

Det å pusse sølv er det vel svært få som synes er en morsom og givende oppgave bortsett fra det å se det flotte resultatet til slutt da. Uansett så er det ikke til å unngå at man viser interesse for alternative løsninger, som kjerringråd, etter å ha sittet i timevis og pusset og gnikket på brosjen til bunaden. Samtidig vet man at man har fullført en og det gjenstår mange flere til andre familiemedlemmer for ikke å glemme alt bestikket som skal bli klart til 17. mai.

 

Tradisjonelt sølvpuss føler nok mange at er det tryggeste og beste, men dersom du er tom for dette eller nysgjerrig på å prøve noe nytt så finnes det alternative kjerringråd for sølvpuss. Alle kjerringrådene prøves på eget ansvar.

 

Kjerringråd for sølvpuss:

 

  • Legge sølvtøyet i saltvannsoppløsning med aluminiumfolie på bunnen slik at sølvtøyet kommer i kontakt med folien. Sølvtøyet skylles deretter i lunken vann og tørkes med vanlig koppe håndkle for å unngå merker etter vanndråpene.
  • Følg samme beskrivelse som i kjerringrådet over men bytt ut salt med bakepulver. Dette er et godt alternativ til deg som er ekstra redd for sølvtøyet da bakepulver er mer skånsomt enn salt.
  • Det er også mulig å bytte ut aluminiumfolien og bruke et batteri i stedet for sammen med salt og/eller bakepulver men det er litt for mer spesielt interesserte.
  • Legg sølvtøyet i veldig varmt vann med en blanding av eddik og Zalo. Etter 5 minutter vasker/ tørker du forsiktig med en svamp.
  • Vi har også sett at enkelte anbefaler tannkrem til å pusse sølvet med. Vi er noe skeptiske til dette da det finnes mange forskjellige tannkremer på markedet med forskjellige virkestoffer.

Copyrighted content. All Rights Reserved.