Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Kjerringråd for å fjerne jordslag


Jordslag forbinder mange med ødelagte produkter da det ofte oppleves som tilnærmet umulig å fjerne, normalt på tekstiler i forskjellige varianter. Hagemøbler, båter, presenninger og barnevogner er andre ting som av naturlige årsaker lett blir utsatt for jordslag da dette er produkter som ofte blir utsatt for fuktige og kalde miljøer over tid ved lengre lagring. Jordslag er rett og slett en variant av muggsopp som gjerne oppstår ved uomtenksom lagring i fuktige miljøer, spesielt over vinteren.


Eddik er effektivt mot jordslag

Det kjerringrådet mot jordslag som er mest anbefalt og som går oftest igjen er rett og slett å bruke eddik til å vaske bort jordslaget med. Eddik er som kjent som et vidundermiddel å regne når det kommer til diverse kjerringråd og kan brukes til å løse svært mange små og store hverdagsproblemer. Det er stor fordel dersom du har mulighet til å la det aktuelle produktet ligge i en blanding av eddik og vann over natten i forholdet 1:5 (eddik:vann). Dersom det er produkter med jordslag som ikke egnes til å legges i bløt er det behov for sterkere blanding.

Andre mer moderne forslag til å fjerne muggsopp er rett og slett å bruke moderne vaskepulver eller salmiakkblanding som produktene legges i bløt i. Klorin er også effektivt men virker blekende og må aldri blandes med salmiakk da dette utvikler en farlig og eksplosiv gass. Mange faghandlere av produkter som typisk er utsatt for jordslag, selger diverse produkter for å fjerne jordslag når problemet er ute.

 

Forebygging er lettere enn å fjerne jordslag

Husk, det beste middelet mot jordslag er å forebygge dette i utgangspunktet. Tørr luft og sollys er det beste middelet for å unngå jordlag og stoppe utviklingen dersom uhellet allerede har vært ute.


Copyrighted content. All Rights Reserved.