Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Kjerringråd mot rastløse bein

 

Hvordan bli kvitt rastløse bein?

Rastløse bein, også betegnet som urolige bein eller "restless legs syndrom" er en av de store folke plagene i Norge og det spekuleres i om opp til 15% av befolkningen sliter med problemet i varierende grad. 

 

Det har i nyere tid skjedd på på medikamentfronten mot rastløse bein som i stor grad fjerner symptomene. Problemet er at mange opplever at medisinene har en forsterkende effekt i form av at behovet for medisiner øker og plagene blir større over tid etter medisinering. Dette opplever en del at saker et psykisk avhengighetsforhold til medikamentene og mange vil derfor i det lengste unngå å starte på medisiner mot plagene. For mange av disse er det å lete etter gode kjerringråd et naturlig forsøk for å bli kvitt plagene.

 

Kjerringråd mot rastløse bein:

  • Ta magnesiumtilskudd. Mange mener at rastløse bein skyldes underskudd av magnesium og opplever at problemet med rastløse bein blir vesentlig bedre relativt kort tid etter de har begynt med magnesiumtilskudd.
  • Ta jerntilskudd. Ikke ta jerntilskudd ukritisk, det kan være svært skadelig for kroppen å få for mye jern. Ta blodprøve hos legen for å holde deg innenfor anbefalte verdier.
  • Ull. Bruk av ull er et populært kjerringråd. Enkelte mener at en ulltråd rundt hver ankel er tilstrekkelig mens andre sverger til ullsokker. Høres kanskje for godt ut til å være sant men så enkelt at det er verdt et forsøk.
  • Bade i kaldt vann. Mange mener at iskaldt vann hjelper mot plagene. Dette strekker seg fra det ekstreme i form av is bading ute i det fri til å sette seg i et badekar med kaldest mulig vann eller rett og slett ett fotbad med kaldt vann.
  • Varmebehandling. Mens enkelte opplever kuldebehandling i kaldt vann som effektivt mener andre at varmebehandling er det som fungerer or dem.
  • Bevegelse og trim. Et av kjennetegnene ved rastløse bein er at symptomene bedres eller opphører ved bevegelse men normalt kommer raskt tilbake etter bevegelse. Regelmessig trim og turgåing oppleves lindrende også på lengre sikt av mange.

Vær oppmerksom på at for de fleste vil det nok være fornuftig å oppsøke lege i forbindelse med plagene. Det er mane gode resultater med såkalte dopaminerge preparater som er en medisin som også brukes av parkinson pasienter.


Copyrighted content. All Rights Reserved.