Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Kjerringråd for å starte en fødsel

 

Det er spennende for både mor og far når en kvinne er gravid, men 9 måneder er lenge å vente. Dersom man på toppen av det hele går over termindato, så begynner man fort å bli veldig utålmodig.

 

Det hjelper lite at jordmor og fødeklinikk som en hovedregel vil vente til den gravide har gått 2 uker over termindato, før det er aktuelt å igangsette fødselen med medikamenter, hvis det ikke er andre medisinske forhold som taler for å gjøre dette tidligere.

 

Det er derfor ikke uvanlig å søke etter kjerringråd når termindato nærmer seg, og man føler seg sikker på at fosteret er ferdig utviklet og klar til fødsel. Mange ønsker også å unngå keisersnitt, noe som typisk blir mer og mer aktuelt jo lengre tid som går og større fosteret blir.

 

Det å hjelpe til med å starte fødselsprosessen er heldigvis et av de temaene som det finnes flest kjerringråd rundt. De aller fleste av disse rådene er helt harmløse og vil ikke medføre noe vesentlig fare or mor eller foster.

 

Gode kjerringråd for å starte en fødsel:

 

Sex for å fremprovosere fødsel

 

Det er relativt allment akseptert at det er helt trygt å ha se under svangerskapet dersom mor og foster ellers er friske og det ikke foreligger spesielle forhold som tilsier noe annet. Sex for å fremprovosere en fødsel er kanskje det mest populære kjerringrådet i denne sammenhengen. Dette trenger jo imidlertid ikke å bety at det er det beste, men et kjerringråd som i det minste blir tatt godt imot av både mor og far.

 

Dyp penetrering, samt at mor blir liggende på ryggen etter utløsning, gjerne med en pute eller lignende under rumpen slik at man blir liggende bakoverlent slik sæden blir værende i skjeden og renner mot livmoren i stedet for å renne ut av skjeden, er vesentlig for dette rådet.

 

Spise eller drikke spesielle matvarer

 

Det er en rekke forskjellige kjerringråd om hva man kan spise for å fremprovosere en fødsel. Dette er de vanlige kjerringrådene på hva man kan spise i den sammenheng:

 • Sterkt krydret mat
 • Dadler
 • Ananas
 • Aubergine
 • Lakris eller lakrisrot
 • Rømmegrøt
 • Biola
 • Bringebær te
 • Solbær eller solbærolje
 • Lakserolje
 • Matvarer som man ellers anser som lakserende

Ellers så er det å spise seg god og mett, eller bedre sagt sprekkmett, et velkjent kjerringråd for å starte fødsel. Dette kan gjerne være kaloririk og tungt fordøyelig mat. Siden fødsel er en stor og langvarig påkjenning mener mange at dette er et signal til kroppen om at nå finnes det nok overskudd i kroppen til at det passer å gå gjennom denne prosessen.

 

Bevege seg

Det å bevege seg, gjennomføre lett fysisk arbeid eller rett og slett gå en tur, er noe mange mener kan bidra til å sette i gang en fødsel. Bare ikke bli for ekstrem i treningslignende aktiviteter så sent i svangerskapet.

 

Akupunktur

Her beveger man seg inn i mer anerkjent behandling, og akupunktur er faktisk noe som benyttes av enkelte sykehus og jordmødre, selv om man i større grad har begynt å gå bort i fra dette igjen på grunn av manglende dokumentert effekt. Akupunktur er likevel regnet som alternativ medisin og det er dermed riktig å legge dette inn under kjerringråd.

 

Bryststimuli

Det å stimulere brystene og spesielt brystvortene til den gravide sies å skulle hjelpe for å igangsette fødsel. Kanskje forsøke med dobbel effekt som el del av forspillet før sex?

 

De fleste kjerringråd for å igangsette fødsel er omdiskuterte og ikke vitenskapelig beviste. Likevel skal man ikke undervurdere betydning av å føle at man gjør noe når tålmodigheten settes på prøve. Eventuelt kan du få tiden til å gå ved å spille litt på online casino og kanskje være heldig å vinne penger til en barnevogn eller mye annet som du trenger til det kommende barnet.

 

For ordens skyld vil vi påpeke at det er mest fornuftig at du forhører deg med jordmor eller lege om at det ikke medfører risiko for å prøve våre kjerringråd og vi minner om vår generelle ansvarsfraskrivelse.

 

 

 

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.