Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Kjerringråd mot rynker

 

Finnes det gode kjerringråd mot rynker?

 

Rynker er alle unge kvinners store skrekk og dessverre noe man ikke kan unngå ettersom tiden legger sine spor på kroppen. Dog er det mye man kan gjøre for å utsette prosessen med å få rynker og begrense og til dels gjøre rynker mindre når de først har oppstått. Kjerringrådene er mange og ikke alle råd er gode og effektive råd. Mange av de kjerringrådene som finnes der ute vil nok ikke ha annen effekt enn en liten placebo effekt i hvordan man ser på seg selv. Noen råd er imidlertid gode, ikke minst i forhold til hvordan man kan unngå eller utsette rynker i utgangspunktet.

 

Unngå rynker i første omgang.

 

Dersom du er så heldig at du er ung og ikke fått noen rynker ennå så er det viktig å vite at det viktigste du kan gjøre er tiltak for å unngå rynker i første omgang. Dette er mye mer effektivt og bedre enn å forsøke å stoppe utviklingen eller reversere utviklingen av rynker, noe som er nesten umulig.

 

Selv om du allerede har fått rynker så er dette de beste tipsene du kan få mot videre utvikling av rynker, dog vil dette neppe reversere rynkene noe ingen andre ting enn medisinske inngrep vil gjøre. På generell basis kan i si at alle vanlige sunnhetsråd også har positiv effekt på hud og dermed hemmer utviklingen av rynker.

 

Hold deg mest mulig unna sterke solstråler!

 

All solstråling er dårlig for huden selv om du ikke blir solbrent. Dog er følgende mye mer drastiske dersom du blir solbrent enn dersom du får begrensede mengder sol i ansiktet. Uansett så er hver minste solstråle negativt for huden i forhold til utvikling av rynker.

 

Nå er det imidlertid slik at solstråler samtidig har mange positive sider selv om det er negativt i forhold til rynker og hudkreft. Budskapet må således være å for enhver pris unngå å bli solbrent i ansiktet, smøre deg godt og kun få begrensede mengder sol i ansiktet. Dette er det desidert viktigste tiltaket du kan gjøre for å unngå og begrense rynker!

 

Du bør selvfølgelig også unngå solarium da dette er intens stråling for huden. Fordelen med solarium er imidlertid at du har bedre kontroll over strålingsmengden slik at du kan unngå å bli solbrent men som nevnt er stråling selv i små doser skadelig for huden. Dersom du absolutt må benytte deg av solarium bør du slå av ansiktssolen og i tillegg smøre deg med solkrem i ansiktet.

 

Stump Røyken og slutt med snus!

 

Det neste tiltaket for å unngå rynker i første omgang eller begrense utviklingen av dette er å droppe tobakksprodukter som røyk og snus. Av disse to er røyk desidert verst men snus er heller ikke bra. Sigaretter og tobakk gir deg bl.a. dårligere oksygenopptak og dårligere blodomløp, begge deler er avgjørende for frisk hud. Ellers er tobakksprodukter fulle av andre giftstoffer som sjeldent er bra for kropp og hud.

 

Vær forsiktig med alkohol

 

Alkohol er heller ikke bra for kropp og hud og kan være negativt for huden og utvikling av rynker. Selv om alkohol virker blodfortynnende på kort sikt, noe som i teorien er bra for huden så fører det også til dehydrering, dårlig lever, høyt blodtrykk og mye mere. Alle disse tingene er dårlig for huden så det er en klar fordel med et moderat alkoholforbruk for å unngå rynker så lenge som mulig.

 

Trening og kosthold

 

Et sunt kosthold og trening er bra for kroppen i sin helhet og er dermed også bra huden. Bare husk å beskytte huden mot solstråler dersom du trener ute, hvis ikke ødelegger dette mer for huden i forhold til rynker enn det de positive effektene av treningen medfører.

 

Mangel på søvn og mye stress gir deg rynker

 

Ved å få en god natt søvn og unngå stress for du en sunn kropp noe som igjen medfører sunn hud. Sunn hun fører til at det tar lengre tid før du får rynker. Igjen et allment sunnhetsråd som er bra for å unngå rynker.

 

Tradisjonelle kjerringråd mot rynker

 

Selv om ovenstående uten tvil er de viktigste tiltakene mot rynker så har du nok havnet på denne siden fordi du er ute etter mer tradisjonelle alternative kjerringråd mot rynker. Vi har selvfølgelig mange gode kjerringråd å tilby deg selv om effekten er mer usikker i forhold til ovenstående råd:

 

Tenk på mimikk og sovestilling. Mange mener at bruk av mye mimikk i ansiktet kan føre til rynker. Mye ansiktsuttrykk kan således være dårlig for deg som vil unngå rynker men de færreste vil vel heller ikke gå rundt som uttrykksløse ansikter så her må det avveininger til. Mange mener også at det å sove på ryggen er viktig for å unngå utvikling av rynker mens man sover da man ved å ligge på magen eller siden kan legge press på ansiktet i en bestemt posisjon over tid.

 

Spis vitaminer, mineraler og mye antioksidanter. Mange tar til orde for å spise kosttilskudd for å unngå rynker. Selv tror vi at det er bedre å sette søkelyset på et sunt og variert naturlig kosthold men dersom du har problemer med å få det til så kan kosttilskudd være viktig både for kroppen generelt og i forhold til rynker.

 

Bruk fuktighetskrem. Fuktighetskrem er et velkjent tiltak mot rynker. Det bør imidlertid brukes i begrensede menger da overdrevet bruk kan forstyrre hudens naturlige produksjon av fuktighet. Diverse rynkekremer på markedet lover mye men har svært liten dokumentert effekt.

 

Agurkskiver i ansiktet. Dette er vel et av de eldste tipsene mot rynker. Mange mener at agurkskiver tilfører huden fuktighet og andre næringsstoffer. Selv om effekten er omdiskutert så er det nok uansett lite å tape på å forsøke dette tradisjonelle kjerringrådet.

 

Ansiktsskrubb. Det å skrubbe ansiktet med forskjellige produkter mener mange at hjelper mot rynker. Dog er det nok mest kortsiktig da behandlingen fører til irritasjon av huden noe som på kort sikt fører til at huden vil oppleves friskere uten at det på sikt nødvendigvis er bra for huden.

 

Ansiktsmassasje. Ansiktsmassasje kan forbedre blodomløpet og føre til at ansiktsmusklene slapper av. Dette kan gjøre rynker mindre synlige og ha en positiv effekt.

 

 

Kirurgi og medisinske inngrep er det eneste som kan reversere rynker!

 

Uansett hva markedsføringen til diverse produkter lover så er dessverre de eneste tiltakene som kan fjerne rynker kirurgi og andre medisinske behandlinger. Dessverre er dette også det mest inngripende og risikofylte. En tradisjonell ansiktsløfting som strekker ut huden vil utvilsomt føre til at rynkene forsvinner men betyr ikke at huden blir sunnere.

 

Botox er også en behandling med veldokumentert og mer eller mindre umiddelbar effekt. Dessverre minsker virkningen av behandlingen over tid slik at den må gjentas for å unngå å få rynkene tilbake. Botox er også ren gift og er naturligvis ikke bra for kroppen. Mange mener at dersom man begynner med botox før man får nevneverdig med rynker så vil det også føre til at det tar lengre tid før man faktisk får rynker fordi huden hele tiden er tilstrekkelig spent.

 

Andre medisinske tiltak som kjemisk peeling, laserbehandling, akupunktur og lignende er også aktuelle tiltak med varierende effekt. For å oppsummere vil vi si at det beste du kan gjøre er å unngå sol og stumpe røyken så har du gjort mye for å unngå rynker.

 

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.