Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Forhold deg til kjerringråd på en fornuftig måte.

Vi har allerede vært inne på det flere ganger, men velger med dette å skrive en egen artikkel om temaet kjerringråd og hvor seriøst du bør ta dette. Selv om vi åpenbart er tilhengere av gode gamle kjerringråd, så må vi påpeke at kjerringråd aldri kan konkurrere med moderne vitenskap og legekunst.

 

Kjerringråd er råd og tradisjoner som er brakt i arv fra generasjon til generasjon. Dette i mangel på vitenskapelig kunnskap og moderne legekunst tilbake i historien. Det betyr at ved mer alvorlig sykdom eller andre forhold av viktig karakter, eller i forhold med økonomisk risiko, så bør du aldri forholde deg til kjerringråd alene.

 

Ved sykdom eller mistanke om sykdom så bør det å oppsøke legehjelp alltid være det du vurderer å gjøre først, før du i det hele tatt vurderer å støtte deg til kjerringråd. Det er kun ved mindre alvorlige plager som du ikke finner det bryet verdt å oppsøke lege for, eller tilfeller hvor legen ikke kunne hjelpe deg, at du bør vurdere kjerringråd. Du bør ellers alltid være ekstremt forsiktig med å erstatte viktige medisiner med gamle kjerringråd.

 

Når det er sagt så betyr dette ikke at gode gamle kjerringråd ikke har noe fornuftig for seg. Veldig mange finner god hjelp i kjerringråd, hvorvidt det faktisk hjelper eller om det er den såkalte placeboeffekten som slår inn i mange tilfeller skal imidlertid være usagt.

 

Selv om helseplager er det temaet hvor kjerringråd går mest igjen, så er dette langt ifra det eneste du finner kjerringråd mot. Det kan også være noe så enkelt som å finne kjerringråd for enkel sølvpuss for dem som er lei av å sitte å gnikke på gammelt sølvtøy i timevis gang på gang med jevne mellomrom, for å holde sølvtøyet pent og blankt.

 

Kjerringråd for flaks.

 

Flaks og uflaks, samt hva man kan gjøre for å påvirke dette, er et tema som historisk har vært knyttet sterkt opp mot kjerringråd. Gamle myter om hva som bringer flaks og uflaks henger igjen den dag i dag.

 

For eksempel er spesielle tallkombinasjoner knyttet opp mot både flaks og uflaks og tallene 7 og 13 går ofte igjen. Vi kjenner alle til de forskjellige hendelsene som skal føre til 7 års ulykke, for ikke å snakke om fredag den 13’nde. Visste du forresten at mange flyselskap rett og slett har hoppet over seterekke nummer 13 eller at mange hotell ikke har rom nummer 13? Dette rett og slett fordi mange kunder ikke vil ha dette.

 

De aller fleste som gambler har sine egne ritualer som de sverger trofast til for å maksimere sin mulighet til å vinne. For mange bunner dette i tradisjoner som kjerringråd og annen overtro, mens andre har utviklet sine helt egne ritualer. 

 

Felles for alt dette er at det gjøres ritualer som vitenskapelig sett er helt bortkastet og åpenbart ikke skal ha noen som helst effekt. Likevel sverger nesten alle som gambler til slike ritualer, enten det gjelder å ha på seg et lykkeplagg eller at det må gjennomføres spesielle ritualer før eller mens spillet pågår.


Copyrighted content. All Rights Reserved.