Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Bli kvitt vepsebol

 

Det beste kjerringrådet mot å bli kvitt vepsebol er å la det være frem til vinteren da vepsen har forlatt vepsebolet. Dersom vepsebolet er i nærheten av plasser det ferdes mennesker er det imidlertid ofte behov for å få det fjernet umiddelbart. Prøv aldri å fjerne vepsebol på egenhånd dersom du er redd for at du er allergisk mot vepsestikk.

 

Innsektspray er svært effektivt for å drepe vepsen i et vepsebol for deretter å få det fjernet. Problemet er å komme nær nok i begynnelsen uten å få vepsestikk. Lusk deg innpå vepsebolet og begynn med forsiktige spray før du fjerner deg igjen. Etter hvert blir vepsen mer og mer desorientert og dør når de får stor nok dose. Jo mer du får sprayet jo lettere er det å komme helt innpå vepsebolet. Når du er nær og kan spraye uforstyrret av vepsen så dynker du vepsebolet med insektsprayen. Med litt forsiktighet klarer du dette i løpet av et kvarters tid uten å få stikk selv.

 

Dersom vepsebolet henger f.eks. i et tre kan du forsiktig luske deg innpå og trekke en poste rundt og snøre igjen. Legg deretter posen i fryseboksen frem til vepsene er frøset ihjel.

 

Dersom du ikke tør å forsøke selv kan du ringe en lokal birøkter eller et skadedyr firma. Dersom du skal forsøke selv kan det uansett være lurt å kontakte en birøkter for å få lånt utstyr til å verne deg selv mens du forsøker å fjerne vepsen.

 

Ett eller to vepsestikk er ufarlig for de fleste som ikke lider av alergi. Flere stikk derimot kan være farlig for alle. Avslutt derfor "leken" i tide dersom du får stikk.


Copyrighted content. All Rights Reserved.