Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Bananfluer

 

Når bananfluene inntar huset er det ikke bare enkelt å bli kvitt dem igjen. Det formerer seg ekstremt raskt og kan raskt komme totalt ut av kontroll. Nedenfor kommer noen gode kjerringråd mot bananfluer og hvordan du kan bli kvitt disse.

 

  • Bananfluer kommer gjerne hjem til deg via frukt, spesielt bananer. Rydd vekk all gammel halvråtten frukt og sett frisk frukt i kjøleskap eller lignende der fluene ikke har tilgang. Hygiene er et viktig tiltak for å bli kvitt bananfluer.
  • Bananfluer tåler kulde dårlig. Er det kaldt ute kan en real utlufting gjøre susen.
  • Rydd vekk fuktige blomsterpotter, rens sluker i vasker, fjern gammel matsøppel o.s.v. Det er slike plasser fluene trives og formerer seg.
  • Sett ut eddik i små egg glass. Fluene tilstrekkes av dette og har en tendens til å drukne i egg glassene. Ikke supereffektivt så dette tiltaket er ikke tilstrekkelig alene. En liten dråpe med oppvaskmiddel i eddiken gjør at bananfluene lettere bryter hinnen på vannet og drukner lettere.
  • Støvsug opp fluene med en vanlig støvsuger. Sett støvsugeren umiddelbart utenfor. Hvis ikke flyr fluene ut igjen innendørs og du er like langt.
  • Håndballklister er et vidundermiddel når det kommer til å fange bananfluer. Dette er minst like effektivt som det gode gamle fluepapiret. Håndballklister fås kjøpt i de fleste sportsforretninger til et forholdsvis rimelig beløp. Du kan bare åpne boksen og legge lokket og den åpne boksen i nærheten av der bananfluene ferdes, eventuelt kan du smøre litt håndballklister på områder hvor bananfluene trives ekstra godt.

Se også Bananfluer.com eller den engelskspråklige varianten Fruit-flies.com for mer informasjon om bananfluer og hvordan du kan fjerne disse.


Copyrighted content. All Rights Reserved.