Kjerringråd.org

Når du trenger kjerringråd til hverdagsproblemer..

Gode tips til å få kontroll på økonomien i hverdagen

 

Det er mange grunner til at man kanskje ikke har helt kontroll på økonomien. Vi skal derfor gi deg noen flotte tips til hva du kan gjøre for å få mer økonomisk kontroll og kanskje også frihet. Vi håper at tipsene kommer godt med i hverdagen og at du føler at du kan ta i bruk tipsene når som helst.

 

Det er viktig med økonomisk kontroll, sikkerhet og frihet. Derfor er det viktig at du er klar over hva du bruker penger og hvor mye penger du får inn. Det er ikke alle som synes det er like lett å holde denne kontrollen, men vi håper at disse tipsene kan hjelpe på veien slik at det blir litt lettere.

 

Finn den beste løsningen for deg

 

Det er viktig at du finner den beste økonomiske løsningen for deg. Sammenlign refinansieringslån dersom du har mange smålån og tenker at refinansiering kunne vært en god løsning. Det er viktig at du prioriterer deg selv, at du finner en løsning du synes er enkel å forholde seg til og ikke minst at du finner en løsning som du kan føle deg tilfreds med. Sammenlign kredittkort slik at du finner det kredittkortet som er billigst for deg og det som gir mest mening for deg. Ikke betal mer enn det du må.

 

Lag et budsjett

 

Det å ha et budsjett er et supert verktøy som vi anbefaler at du benytter deg av. Budsjettet kan gjør det lettere for deg å ha kontroll over hva du bruker og hvor mye du kan spare. Skriv ned alle utgifter du har slik at du ser hvor mye penger du normalt bruker. Se om du kan kutte ned på noen faste utgifter. Kanskje du har et abonnement du ikke bruker eller kanskje du kan finne en billigere strømavtale. Uansett så er det viktig at du har kontroll på de faste utgiftene slik at du ser hvor mye du har igjen på resten av postene.

 

Deretter kan du se om det er noen mulighet for at du sparer litt penger. Det kan godt hende at du har litt ekstra å rutte med, men at du ikke har lagt merke til det. Et budsjett er dermed en super måte å få kontroll over egen økonomi og ikke minst se om det er noen mulighet for å spare litt ekstra penger her og der.

 

Ikke bruk penger du ikke har

 

Det er veldig viktig at du ikke bruker penger du ikke har. Da er det både viktig at du ikke låner bort for mye penger og det er viktig at du ikke bruker for eksempel kredittkort uten at du vet at du har råd til å betale regningen. For at du skal være sikker på at du ikke bruker mer enn du kan så kan et budsjett være til god hjelp. Der får du full oversikt og du kan da se hvor mye du eventuelt har råd til å låne bort.

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.